Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

TO "1920 " ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ



Το εσωτερικό του παλιού αρχοντικού, βαμμένο σε ζεστές αποχρώσεις και διακοσμημένο με γκραβούρες και σκαλιστούς καθρέφτες δεν θυμίζει σε τίποτα «βαριά», βαυαρικού τύπου μπυραρία. Περισσότερο φέρνει σε μια ζεστή, φιλόξενη σάλα σπιτιού με κλασική διακόσμηση.

Η συλλογή του 1920 σε μπύρες είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει 60 ετικέτες απ’ όλο τον κόσμο, εκ των οποίων 5 drafts. Σερβίρονται και κρασιά, αλλά ποιο το νόημα να επισκεφτείτε μια μπυραρία αν δεν αποκτήσετε ιδία άποψη για τις προτάσεις ζυθοποσία της;

Διαβάζοντας το γλωσσάρι στον κατάλογο θα πάρετε μια ιδέα για τους τύπους μπύρας, την προέλευση και τα βασικά χαρακτηριστικά τους. Δυο-τρεις φορές δε να ξαναεπισκεφτείτε το συγκεκριμένο μαγαζί και σύντομα θα παίζετε στα δάχτυλα εκφράσεις όπως ale, weiss και stout. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει κανείς να δοκιμάσει αρκετές μπύρες μέχρις ότου κατασταλάξει ως προς τις προσωπικές του προτιμήσεις. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η επιλογή μπύρας εξαρτάται άμεσα απ’ τα πιάτα που θα συνοδεύσει.

Το μενού του 1920 δεν είναι ούτε κι αυτό τυπικό για μπυραρία. Γι' αρχή θα σας προτείνω την δροσερή σαλάτα με ρόκα, σπανάκι, ντοματίνια και μοτσαρελίτσες και τα εύγευστα κροστίνι με λαδοτύρι και λιαστή ντομάτα. Αν προτιμάτε τις πιο ελληνικές γεύσεις μπορείτε να παραγγείλετε τη μελιτζάνα σαγανάκι με φέτα και κίτρινα τυριά.

Όσον αφορά τα κυρίως πιάτα έχετε δύο επιλογές: Ή τα κρέατα στην σχάρα ή πιο διεθνείς συνταγές. Πάντως το μοσχαράκι μπύρας, το μενταγιόν με δύο σάλτσες (μαυροδάφνη και μουστάρδα) και το πιπεράτο φιλέτο είναι το ένα πιο νόστιμο απ' το άλλο. Κλείστε το γεύμα σας με τον πιο γλυκό τρόπο με πρωτότυπη πανακότα με σος τριαντάφυλλου, και φύγετε απ’ το 1920 με το χαμόγελο στα χείλη!

Η μπυραρία 1920 είναι ανοιχτή κάθε μέρα ως τη 1 π.μ., Παρασκευή και Σάββατο ως τη 1.30 π.μ. ενώ τις Κυριακές είναι ανοιχτή και το μεσημέρι. Το χειμώνα Δευτέρες κλειστά

Αγ. Παρασκευής 110, Χαλάνδρι.
 Τηλ.: 210-6813029

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου